top of page
Koemarkt.jpeg

Binnenstad Purmerend

De toekomstbestendige binnenstad van Purmerend is de huiskamer voor stad en regio, met sociale en maatschappelijke meerwaarde.

De binnenstad van Purmerend heeft veel te bieden. De stad heeft een prachtige historische binnenstad, waar zowel vroeger als nu veel handel werd en wordt gedreven. De gemeente Purmerend en adviesbureau DTNP hebben een visie voor de binnenstad geschreven en Re:publiek ingeschakeld om een verdieping te geven.

ad6b9efe-2b2a-412f-9608-cea1744ba41b.jpeg
Schermafbeelding 2022-12-12 om 20.41.30.png

We verdiepten ons in de wensen en behoeften van de doelgroepen van de binnenstad, om van daaruit concrete suggesties te doen voor invulling van het programma. Wat missen jongeren in de binnenstad van Purmerend. Op welke wijze kan de binnenstad programma bieden voor toeristen en dagjesmensen? Welke formules en concepten missen in de binnenstad van Purmerend en zijn kansrijk om aan te trekken? We kleurden de verschillende gebiedsprofielen van de binnenstad concreter in, door aan te geven welke concepten en functies in verschillende sfeergebieden zouden moeten landen. We organiseerden een aantal workshops met vastgoedeigenaren en ondernemers om dit gesprek ook met hen goed te voeren en hun wensen en ideeën op te halen.

peejays-4.jpeg
vakmanschap_jeweler.jpg
wonder-kindness.jpeg
GdV-x-Kaasbar-1024x768.jpeg
Locals Utrecht interieur.jpeg
tea-guys-bubble-tea-amsterdam.jpeg
ton ton club.jpeg
CC Amstel.jpeg

Opdrachtgever 

Project                 

Plaats 

Jaar                    

Tags 

Team  

Gemeente Purmerend 

Verdieping Binnenstadsvisie Purmerend

Purmerend

2022

Visie, doelgroeponderzoek, branchering, participatie

Marloes Sonsma, Hans Preeker

bottom of page