top of page
IMG_2932.JPG

Keizerstraat, de levendige strandstraat

Het historische hart aan zee waar toeristen, bewoners en stadgenoten elkaar ontmoeten. Een gezellige dorpsstraat in de luwte van de boulevard, waar je de aanwezigheid van de zee in alles voelt. 

De Keizerstraat is de oude dorpsstraat van Scheveningen. De straat is een parel in het historische Scheveningen, maar functioneert op dit moment niet als zodanig. Programmatisch verdient de straat een upgrade met behoud van de bijzondere kwaliteit. Ruimtelijk speelt een traject van herinrichting van de kop van de Keizerstraat om deze beter te laten aansluiten op de boulevard.

Een belangrijk en urgent moment om een toekomstvisie te ontwikkelen voor de straat om een positieve ontwikkeling in gang te zetten. Re:publiek ontwikkelde in opdracht van en nauwe samenwerking met de Gemeente Den Haag en de BIZ Keizerstraat de visie voor de ‘levendige strandstraat’. Ook ontwikkelden we een uitvoeringsstrategie met een vijftal projecten die uitvoering geven aan branding & storytelling, de gewenste branchering, verbetering van de uitstraling van de panden, vergroenen en veraangenamen van de openbare ruimte en placemaking om dit deel van Scheveningen nog meer tot een bestemming te maken.

vlaggetjesdag.jpeg
143928b1e94f414c9ae889a33670141e.jpg
rest_wdJbxs8m5ltmm80xjMcA55PaaspylGmIJGjND8oL.jpeg

De Keizerstraat speelt een belangrijke rol in de levens van de authentieke bevolking die al generaties lang in het vissersdorp woont, maar is ook in toenemende mate het thuis van een nieuwe groep jonge stedelingen die de stad voor de badplaats verruilt. Deze groepen verbinden we met elkaar door via een storytelling community project samen te bouwen aan een nieuwe identiteit voor de Keizerstraat, die voortbouwt op de historische parel van het oude vissersdorp.

IMG_7832_2.jpg
IMG_7819_2.jpg

Opdrachtgever 

Project                 

Plaats 

Jaar                    

Tags 

Team  

Gemeente Den Haag, BIZ Keizerstraat

visie en projectenprogramma Keizerstraat

Scheveningen, Den haag

2022 - heden

Visieontwikkeling, projectmanagement, participatie, gebiedsbranding, placemaking

Marloes Sonsma, Sander Bos

bottom of page