top of page

De Trees in de nieuwe werkelijkheid

De buurt rondom de Theresiastraat in Den Haag biedt volop potentie voor de Trees om zich door te ontwikkelen tot het 'Dorpshart van Bezuidenhout'. 

De Theresiastraat in de Haagse wijk Bezuidenhout is een van de sterkere winkelgebieden in de hoofdwinkelstructuur van Den Haag. Ondanks dat de straat in de Retailmonitor van de gemeente Den Haag nog bovengemiddeld scoort, zijn de eerste scheurtjes met onder andere een daling van de fysieke kwaliteit en achterblijvende omzetten zichtbaar.

Om de positie van de Theresiastraat te behouden en versterken wilden de BIZ Theresiastraat en de gemeente Den Haag een beter beeld krijgen van de positionering van de straat en de toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden. Hierbij namen we de impact van de Coronacrisis mee, omdat de kantoormedewerkers uit de omgeving een belangrijke bezoekersgroep van de straat zijn.

91ba51dfcd29e750d5b43136ad6b82d0.jpg
5503645.jpg
sidewalk functions_ Witte de Withstraat 01.jpg
urban_14.jpg

De straat bedient in grote mate ook de buurtbewoners. Bezuidenhout is aan het verjongen en dat biedt perspectief voor de Theresiastraat. Op basis van een aantal sturende trends ontwikkelden we scenario's voor de straat en kozen we samen met de Gemeente Den Haag en de BIZ de meest kansrijke: De Trees ontwikkelt zich door tot het dorpshart van Bezuidenhout. Met een brede functie, meer dan voorheen. We noemen dit dagelijks+, 'alles voor een leuk, lekker en gemakkelijk dagelijks leven. 

We werkten het programma uit in concrete voorstellen voor functies, formules en concepten. En we deden voorstellen voor ruimtelijke ingrepen om de barrièrewerking in de straat tegen te gaan en de ruimtelijke kwaliteit van de straat te verbeteren. De straat is nu vrij 'middle of the road' en verdient een upgrade met identiteit en verblijfskwaliteit.

SLA2.jpg
toko.jpg
RobinButter2411-Theresiastraat-RGB-5768-WEB.jpeg

Opdrachtgever 

Project                 

Plaats 

Jaar                    

Tags 

Team  

Gemeente Den Haag, BIZ Theresiastraat

Visie Theresiastraat

Den Haag

2021

Visie ontwikkeling, projectenprogramma

Sander Bos, Rita Martins

bottom of page