top of page

Visie Theresiastraat

Een visie op de toekomst van de Theresiastraat die de gemeente en de BIZ handvatten geeft voor de toekomstige ontwikkeling van de straat.

Opdrachtgever 

Gemeente Den Haag

Project                

Theresiastraat

Plaats                                

Den Haag

Jaar                                   

2020-2021

Team

Sander Bos, Rita Martins

Tags

expertise Toekomstvisie,  projectenprogramma

De opgave

De Theresiastraat in de Haagse wijk Bezuidenhout is een van de sterkere winkelgebieden in de hoofdwinkelstructuur van Den Haag. Ondanks dat de Theresiastraat in de Retailmonitor 2017 van de gemeente Den Haag nog bovengemiddeld scoort, zijn de eerste scheurtjes met onder andere een daling van de fysieke kwaliteit en achterblijvende omzetten zichtbaar.


Om de positie van de Theresiastraat te behouden en versterken wilden de BIZ en de gemeente Den Haag een beter beeld krijgen van de positionering van de straat en de toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden. Hierbij namen we de impact van de Coronacrisis mee, omdat de kantoormedewerkers uit de omgeving een belangrijke bezoekersgroep van de straat zijn.

Resultaat

  • ?

AFBEELDING
 

QUOTE

AFBEELDING
 

Modern Architecture

Onze aanpak

We onderzochten verschillende toekomstscenario’s voor de straat en ontwikkelden vanuit het voorkeursscenario een toekomstvisie. ‘De Trees in de nieuwe werkelijkheid' zal sterker worden afgestemd op de (toekomstige) bewoners van Bezuidenhout. De wijk is aan het verjongen en dat biedt perspectief. In de visie biedt De Trees straks ‘alles voor een lekker, leuk en gemakkelijk dagelijks leven in Bezuidenhout’. Met een breder en eigentijdser aanbod. Een visie die is doorvertaald naar concrete voorstellen voor positionering, het retail aanbod en de ruimtelijke inrichting.

AFBEELDING
 

AFBEELDING
 

Republiek_zonder_2.png
Republiek_zonder_2.png
Republiek_zonder_2.png
Republiek_zonder_2.png

Re:publiek

bottom of page