top of page
IMG_2932.JPG

Keizerstraat, de levendige strandstraat

'Pakkende openingszin'  
 

De opgave

De Keizerstraat is de oude dorpsstraat van Scheveningen. De straat is een parel in het historische Scheveningen, maar functioneert op dit moment niet als zodanig. Programmatisch verdient de straat een upgrade met behoud van de bijzondere kwaliteit. Ruimtelijk speelt een traject van herinrichting van de kop van de Keizerstraat om deze beter te laten aansluiten op de boulevard.

 

Een belangrijk en urgent moment om een toekomstvisie te ontwikkelen voor de straat om een positieve ontwikkeling in gang te zetten. Re:publiek ontwikkelde in opdracht van en nauwe samenwerking met de Gemeente Den Haag en de BIZ Keizerstraat aan de visie voor de Keizerstraat. Deze visie sluit aan bij de planvorming voor de Kop van de Keizerstraat en kijkt verder en integraal naar de maatregelen die gewenst zijn op het gebied van positionering en identiteit van de straat, inrichting van de openbare ruimte, de uitstraling van het vastgoed, het aantrekken van bestaande en nieuwe kansrijke doelgroepen, het vormgeven aan het functionele programma.

Opdrachtgever 

Gemeente Den haag

Samen met

Provincie Zuid-Holland, BIZ Keizerstraat, ondernemers

Project                

Visie Keizerstraat

Plaats                                

Den Haag

Jaar                                   

2022

Team

Marloes Sonsma, Sander Bos

Tags

Projectmanagement, projectenprogramma, toekomstvisie, place design

Resultaat

  • Een gedragen visie voor de straat

  • Een uitvoeringsprogramma met 5 deelprojecten

"quote" over levendigheid en aanbod van de straat

143928b1e94f414c9ae889a33670141e.jpg
rest_wdJbxs8m5ltmm80xjMcA55PaaspylGmIJGjND8oL.jpeg
vlaggetjesdag.jpeg
keizerstraat vanaf boulevard.jpeg
Leeuwaren vergroenen.jpeg

Vergroenende openbare ruimte

18 groenslinger.jpg
Tweede-J-vd-Heijden-71-Stadshout.jpg

Onze aanpak

We dompelden ons onder in de plek om de opgave scherp te krijgen. Door gesprekken te voeren met ondernemers en belanghebbenden, de situatie terplekke te observeren en via analyse van de Retailmonitor Den Haag, bevolkingsopbouw, concurrentie, toerisme en meer.

Dit leidde tot vier scenario’s die we samen met gemeente en ondernemers afwogen. Het gekozen scenario werkten we verder uit in een propositie en een integrale visie voor de straat. De visie sloot af met een concreet projectenprogramma van 5 projecten, waarmee de visie gerealiseerd kan worden. Het eerste project is al direct opgestart.

IMG_7832_2.jpg

Impressies nu en straks

IMG_7819.JPG
IMG_7819_2.jpg

KAART 

bottom of page